yapı ruhsatı belediye

Yapı Ruhsatı Nasıl Alınır?

Yapı Ruhsatı Nasıl Alınır?

Yapı ruhsatı nasıl alınır?: Yapı ruhsatı almak için, dilekçe, taahhütname, tapu senedi, vekaletname, mimari proje, statik proje, elektrik, mekan tesisat projeleri, çevre ve peyzaj projeleri gibi belgeler isteniyor...

Yapı ruhsatı nasıl alınır?
Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izindir.

3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için yapı ruhsatı alınması zorunlu oluyor. İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmadan başlanamıyor.

Yapı ruhsatı nasıl alınır?

Yapı Ruhsatı Nereden Alınır?

Yapı Ruhsatı Nereden Alınır?

Yapı ruhsatı nereden alınır?: Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce verilir...

Yapı ruhsatı nedir?

Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izne deniyor. Bu kapsamda yapı ruhsatı nereden alınır? sorusunun detaylarını şöyle açıklayabiliriz:

Yapı ruhsatı nereden alınır?