yapı ruhsatı
Yapı Ruhsat Süreleri!
Yapı Ruhsat Süreleri!
Bir yapı inşaatına ruhsatın alımından itibaren belli bir süre içinde başlanması gerekiyor. Yapı ruhsat süreleri ve detayları haberimizde yer alıyor...
Yapı ruhsat süreleri!
Bir yapının inşaatı için belediyeden ruhsat alınması ve ruhsatın alındığı tarihten itibaren belli bir tarihte inşaatına başlanması gerekiyor. Konu ile ilgili hususlar İmar Kanunu'nun 29. maddesinde "Ruhsat müddeti" başlığı altında yer alıyor.
Kanuna göre, inşaata ruhsat alımından itibaren iki sene içinde başlanması gerekiyor. Bu süre içinde başlanmayan ya da inşaatı zamanında bitmeyen yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Kanuna göre yapı ruhsat yenileme ücreti alınmıyor.
Ruhsat müddeti
Yapı Ruhsatı Yenileme Dilekçesi!
Yapı Ruhsatı Yenileme Dilekçesi!
İnşaatına iki sene içinde başlanmayan inşaatlar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi haberimizde yer alıyor...
Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi!
İmar Kanununa göre yapı inşaatına ruhsat alım tarihinden itibaren iki sene içinde başlanması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra inşaatına başlanmayan ya da beş sene içerisinde inşaatı tamamlanmayan yapılar için ise yapı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor.
Bu şekilde bir yapı ruhsat yenileme söz konusu ile aşağıda yer alan örnek yapı ruhsatı yenileme dilekçesi ile bağlı olunan belediyeye müracaatta bulunulması gerekiyor.
Dilekçe kapsamında inşaatın bulunduğu adrese ilişkiler yer verilirken, yapı ruhsatı yenileme isteminin de açıkça belirtilmesi gerekiyor.
Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi;
................ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne
............(Şehir)
Yapı Ruhsatları ve Kullanım İzinlerinde Artış Yaşandı!
Yapı Ruhsatları ve Kullanım İzinlerinde Artış Yaşandı!
Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, yüz ölçümü ve daire sayısı bu yılın ilk yansında geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydedildiği bildirildi.
Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı, yüzölçümü ve daire sayısı bu yılın ilk yansında geçen yılın aynı dönemine göre artış kaydetti. TÜİK, ocak-haziran 2013 dönemine ilişkin Yapı İzin İstatistiklerini açıkladı.
Bu yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,7, yüzölçümü yüzde 4,2, değeri yüzde 7,5, daire sayısı yüzde 7,7 aitti.
Yapı Ruhsatı Alma Şartları!
Yapı Ruhsatı Alma Şartları!
Yapı ruhsatı almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı alma şartları için tapu, mimari proje, statik proje, elektrik projeleri gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor..
Yapı ruhsatı nedir?
Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izindir.
Yapı ruhsatı alma şartları!
Yapı ruhsatı alma şartları na uyarak yapı sahiplerinin veya kanuni vekillerinin belediye yada valiliklere başvurması gerekiyor. 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yapı ruhsatı ve yapı ruhsatı alma şartları ile ilgili hükümlere yer veriliyor. Bu hükümler, kanunun 21. ve 22. maddelerinde yer alıyor.
Yapı ruhsatı!