yapı ruhsatı olmayan binalar
Yapı Ruhsatı Yenileme!
Yapı Ruhsatı Yenileme!
Yapı ruhsatı yenileme işleminin, yapı inşaatına ruhsat alım tarihinden itibaren iki sene içinde başlanmadıysa yada başlandığı halde beş yıl geçmesine rağmen hala bitirilemediyse yapılması gerekiyor...
Yapı ruhsatı yenileme!
3194 Sayılı İmar Kanununa göre yapı inşaatına ruhsat alım tarihinden itibaren iki sene içinde başlanması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra inşaatına başlanmayan ya da beş sene içerisinde inşaatı tamamlanmayan yapılar içinse yapı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Yapı ruhsatı yenileme işlemi söz konusu ise yapı ruhsatı yenileme dilekçesi ile bağlı bulunulan belediyeye başvuru yapmak gerekiyor. Dilekçe kapsamında inşaatın bulunduğu adrese ilişkin bilgilere yer verilirken, yapı ruhsatı yenileme isteminin de açıkça belirtilmesi gerekiyor.
Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi!
................ BELEDİYE BAŞKANLIĞI
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne
............(Şehir)
Yapı Ruhsatı Müktesep Hak!
Yapı Ruhsatı Müktesep Hak!
Yapı ruhsatı müktesep hak kazanılmış hak anlamına geliyor. Yapı ruhsatı müktesep hak tan söz edilebilmesi için, ruhsat şartları uyarınca yapılan binanın tamamının bitirilmiş olması gerekiyor.
Yapı ruhsatı müktesep hak!
Yapı ruhsatı müktesep hak kazanılmış hak anlamına geliyor. Yargıtay bir kararında kazanılmış hakkı, “yasalara uygun olarak gerçekleşen hak” olarak tanımlıyor. Anayasa mahkemesi ise yakın tarihli bir kararında kazanılmış hak kavramını; “...kişinin bulunduğu statüden doğan, tahakkuk etmiş ve kendisi yönünden kesinleşmiş ve kişisel alacak niteliğine dönüşmüş hak” olarak tanımlamıştır.
Yapı Ruhsatı Nereden Alınır?
Yapı Ruhsatı Nereden Alınır?
Yapı ruhsatı nereden alınır?: Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce verilir...
Yapı ruhsatı nedir?
Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izne deniyor. Bu kapsamda yapı ruhsatı nereden alınır? sorusunun detaylarını şöyle açıklayabiliriz:
Yapı ruhsatı nereden alınır?