yapı kullanma izni

İskan Ruhsatı Nasıl Alınır?

İskan Ruhsatı Nasıl Alınır?


Bir yapının kullanılabilmesi için gerekli olan belge iskan ruhsatı nasıl alınır, yanıtı haberimizde...


İskan ruhsatı nasıl alınır?
İskan ruhsatı, bir yapının projesine uygun olarak yapıldığını ve buna bağlı olarak oturuma izin verildiğini gösteren belgeye deniyor. Peki iskan ruhsatı nasıl alınır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.

İskan ruhsatı alınabilmesi için inşaat çalışmalarının bitmiş ve yapının hali hazırda; oturuma hazır bir şekilde olması gerekiyor. Bu şekilde biten bir yapı için iskan ruhsatı alınabiliyor.

Oturma izni ya da yapı kullanma izni olarak da ifade edilen iskan ruhsatı alınabilmesi için, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. "İskan ruhsatı nasıl alınır?" sorusunu detaylı bir şekilde yanıtlandırmak gerekirse;

İskan belgesinin alınabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve söz konusu belgelerle belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor.

İskan Ruhsatı Nedir?

İskan Ruhsatı Nedir?




İskan ruhsatı nedir?: İskan ruhsatı, bir yapının projesine uygun olarak yapıldığını ve buna bağlı olarak oturma izni verildiğini gösteren belgeye deniyor. İskan ruhsatı yapının oturuma hazır olması halinde veriliyor...


İskan ruhsatı nedir?

İskan ruhsatı, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye verilen isimdir. İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor.

Yapı kullanma izni, yapı tamamen bittiği takdirde tamamının, kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığı takdirde bu kısımlarının kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediye, valilik veya yeminli serbest mimarlık veya mühendislik bürolarından, ruhsata tabi olmayan yapıların tamamen veya kısmen kullanılabilmesi için ise ilgili belediye ve valilikten izin alındığını gösterir belgeye deniyor.

Geçici Yapı Ruhsatı!

Geçici Yapı Ruhsatı!


Bir yapıya geçici yapı ruhsatı belgesi düzenlenmesi için yapının imar planına, ruhsat ve eklerine, fen sağlık kurallarına uygun olarak tamamlanması gerekiyor. Geçici yapı ruhsatı alınmasının kanuni hükümleri haberimizde yer alıyor...


Geçici yapı ruhsatı!