Yapı ruhsatiyesi nedir

Yapı Ruhsatı Nedir?

Yapı Ruhsatı Nedir?

Yapı ruhsatı nedir?: Mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izindir...

Yapı ruhsatı nedir?

Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tâbi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izindir.

İmar Kanununa göre, kanun kapsamında yer alan istisnaların dışında tüm binalar için yapı ruhsatının alınması gerekiyor. Yapı ruhsatı alınan binalarda daha sonra bir değişiklik yapılırsa tekrar yapı ruhsatı alınması gerekiyor.

Yapı ruhsatı nedir?, yapı ruhsatı nasıl alınır? gibi sorularınızın kanun kapsamında yer alan yanıtı şu şekilde anlatılıyor:

Yapı ruhsatı nedir?

Yapı Ruhsatı Alma Şartları!

Yapı Ruhsatı Alma Şartları!

Yapı ruhsatı almak için belediye yada valilik bürolarına yapı sahipleri veya kanuni vekillerince dilekçe ile müracaat ediliyor. Yapı ruhsatı alma şartları için tapu, mimari proje, statik proje, elektrik projeleri gibi belgelerin ibraz edilmesi gerekiyor..

Yapı ruhsatı nedir?

Yapı ruhsatı; mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Bakanlığı) verilen izindir.

Yapı ruhsatı alma şartları!

Yapı ruhsatı alma şartları na uyarak yapı sahiplerinin veya kanuni vekillerinin belediye yada valiliklere başvurması gerekiyor. 3194 Sayılı İmar Kanunu kapsamında yapı ruhsatı ve yapı ruhsatı alma şartları ile ilgili hükümlere yer veriliyor. Bu hükümler, kanunun 21. ve 22. maddelerinde yer alıyor.

Yapı ruhsatı!