inşaat ruhsatı yenileme

İnşaat Ruhsatı Süresi!

İnşaat Ruhsatı Süresi!

İnşaat ruhsatı süresi, ruhsatın alınma tarihinden itibaren iki yıl içerisinde inşaata başlanmadıysa yada inşaata başlandığı halde beş yıl geçmiş olmasına rağmen bitirilemediyse geçmiş oluyor. Bu durumda inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor...

İnşaat ruhsatı süresi!

3194 Sayılı İmar Kanunu'na göre, yapı inşaatı için alınan ruhsatların süresi beş yıl olarak belirleniyor. Bu da demek oluyor ki, yapı inşaatının ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerekiyor. İnşaat ruhsatı süresi inşaata başlanmadıysa iki ıldır. Yani inşaat ruhsatı alınan bir yapının inşaatına iki yıl içerisinde başlanması gerekiyor. İki yıllık süre geçtiği halde inşaata başlanmadıysa inşaat ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Eğer inşaata başlandıysa ancak beş yıl geçtiği halde inşaat bitirilemediyse tekrar inşaat ruhsatı süresi geçmiş olacağından yenileme gerekiyor.

Peki süresi geçen inşaat ruhsatı nasıl yenilenir?

Süresi Geçmiş İnşaat Ruhsatı Nasıl Alınır?

Süresi Geçmiş İnşaat Ruhsatı Nasıl Alınır?

Bir yapı inşaatı için 2007 yılında ruhsat alındığını ancak, inşaatın bazı nedenlerden dolayı tamamlanmadığını düşünelim. Bu durumda ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki süresi geçmiş inşaat ruhsatı nasıl alınır?

Süresi geçmiş inşaat ruhsatı nasıl alınır?
Yasalara göre, yapı inşaatı için alınan ruhsatların süresi 5 yıl olarak belirleniyor. Bu da demek oluyor ki, yapı inşaatının ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerekiyor.

Bitmemesi halinde ise, söz konusu ruhsatın yeniden alınması gerekiyor. Peki, süüresi geçmiş inşaat ruhsatı nasıl alınır diyorsanız hemen yanıtlayalım.

Süresi geçmiş inşaatlarda ruhsatlarda yenileme..
Ruhsat süresi biten yani 5 sene içinde inşaat çalışmaları tamamlanamayan inşaatlarda İmar Kanunu hükümleri gereğince işlem yapılıp sonra Encümene bildiriliyor ve belirlenen cezanın tamamlanmasının ardından ruhsat yenileme işlemi yapılabiliyor.

Yenileme işlemi için gereken belgeler: