yapı ruhsatı şartları

Yapı Ruhsatı Yenileme!

Yapı Ruhsatı Yenileme!


Yapı ruhsatı yenileme işleminin, yapı inşaatına ruhsat alım tarihinden itibaren iki sene içinde başlanmadıysa yada başlandığı halde beş yıl geçmesine rağmen hala bitirilemediyse yapılması gerekiyor...



Yapı ruhsatı yenileme!

3194 Sayılı İmar Kanununa göre yapı inşaatına ruhsat alım tarihinden itibaren iki sene içinde başlanması gerekiyor. Ruhsat alındıktan sonra inşaatına başlanmayan ya da beş sene içerisinde inşaatı tamamlanmayan yapılar içinse yapı ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Yapı ruhsatı yenileme işlemi söz konusu ise yapı ruhsatı yenileme dilekçesi ile bağlı bulunulan belediyeye başvuru yapmak gerekiyor. Dilekçe kapsamında inşaatın bulunduğu adrese ilişkin bilgilere yer verilirken, yapı ruhsatı yenileme isteminin de açıkça belirtilmesi gerekiyor.

Yapı ruhsatı yenileme dilekçesi!

................ BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne
............(Şehir)

Yapı Ruhsatı Ne Zaman Alınır?

Yapı Ruhsatı Ne Zaman Alınır?


İnşaata başlamak için ilgili idarelerden alınması gerekli olan belgeye yapı ruhsatı deniyor. Yapı ruhsatı ne zaman alınır? sorusuna ise yapının inşaatına başlanmadan alınması gerekir cevabını verebiliriz..


Yapı ruhsatı ne zaman alınır?

İnşaata başlamak için ilgili idarelerden alınması gerekli olan belgeye yapı ruhsatı deniyor. Yapı ruhsatı alınmadan yapının inşaatına başlanamıyor. Aksi takdirde cezai yaptırımlar uygulanıyor.

Yapı ruhsatı almak için öncelikle ilgili belediye veya valiliklere yapı sahibinin bir dilekçe ile başvurması gerekiyor. Bu dilekçeye tapu senedi veya yerine geçecek belgelerin de eklenmesi şart. İstenen belgeler şöyle:

1. Ruhsat başvuru dilekçesi.
2. Tapu.
3. İmar durumu (Belediyeden alınacak).
4. Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).
5. Mimari proje (Oda onaylı).
6. Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.
7. Betonerme statik proje (Oda onaylı).
8. İnşaat Mühendisi Oda sicil belgesi.