yapı ruhsatı nasıl çıkarılır

Bina Ruhsat Yenileme!

Bina Ruhsat Yenileme!

İmar Kanununa göre, bina inşaatı için alınan ruhsatların süresi 5 yıldır. Bu da, inşaatın ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerektiği anlamına geliyor. İnşaat bitirilemiyorsa bina ruhsat yenileme için tekrar başvuru gerekiyor...

Bina ruhsat yenileme!

İmar Kanununa göre, bina inşaatı için alınan ruhsatların süresi 5 yıl olarak belirleniyor. Bu da, yapı inşaatının ruhsatın alınmasından itibaren 5 yıl içerisinde bitirilmesi gerektiği anlamına geliyor. Bitmemesi halinde ise, söz konusu bina ruhsatının yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme nasıl yapılıyor? diyorsanız hemen cevaplayalım.

Bina ruhsat yenileme!

Ruhsat süresi biten yani 5 sene içinde inşaat çalışmaları tamamlanamayan inşaatlarda İmar Kanunu hükümleri gereğince işlem yapılıp sonra il encümenine bildiriliyor ve belirlenen cezanın tamamlanmasının ardından bina ruhsat yenileme işlemi yapılabiliyor.

Bina ruhsat yenileme için gereken belgeler:

Yapı Ruhsatı için Taahhütname Örneği!

Yapı Ruhsatı için Taahhütname Örneği!

İnşaatı yapacak kişi, yapıyı fen ve sanat kurallarına göre denetleyeceğine, inşaatın temel sisteminin teşkilinde ve her katın betonunun atılması sırasında belediyeye bilgi vereceğine dair taahhütname veriyor. Yapı ruhsatı için taahhütname örneği...

Yapı ruhsatı için taahhütname örneği!

Yapı ruhsatı, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerce, mücavir alan sınırları dışında ise Valiliklerce (Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri) verilen izindir. 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamına giren bütün yapılar için yapı ruhsatı alınması zorunludur. İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamıyor.

Yapı ruhsatı almak için gerekli belgeler!

- Dilekçe
- Taahhütname
- Tapu Senedi
- Vekaletname ve muvaffakatnameler (Gerektiğinde)
- Mimari proje
- Statik proje
- Elektrik, mekanik tesisat projeleri
- Çevre ve peyzaj projeleri