TSK PERSONELİNDEN SİLÂH SATIN ALMAK İSTEYENLERİN YAPACAĞI İŞLEMLER NELERDİR?

TSK PERSONELİNDEN SİLÂH SATIN ALMAK İSTEYENLERİN YAPACAĞI İŞLEMLER NELERDİR?

a. MKE. Kurumundan silâh satın almak isteyen rütbeli personel;

(1) TSK. personeli ve emeklileri ile müstafi personel bağlı bulunduğu Kuvvet Komutanlığından izin alır.

(2) Dilekçe, Kuvvet Komutanlığının izin belgesi, askeri kimlik kartı fotokopisi ve 3 adet fotoğraf ile J.Gn.K.lığı Ruhsat İşlem Şube Müdürlüğüne mürâcaat edilir.

(3) J.Gn.K.lığı Ruhsat İşlemleri Şubesinden silah satın alma yetki belgesini alarak MKE. Kurumuna müracaat edilerek silâh satın alınır.

(4) MKE Kurumundan alınan faturanın Kuvvet Komutanlığına teslim edilmesi ve envanter kayıtlarına geçmesini müteakip muvazzaf personel için kimlik kartına işlenmek, emekli ve müstafi personel için Kuvvet Komutanlığınca ruhsat tanzim edilmesi sonucu işlem tamamlanır.

b. Özel ferdi ithal silâha ruhsat alma işlemleri;

(1) Yurt dışına daimi görevle giden Subaylar kesin dönüş tarihinden itibaren en fazla altı ay içinde;
 Dilekçe,
 Yurt dışı gidiş/dönüş atama emri fotokopisi,
 Silaha ait fatura ve Türkçe tercümesi,
 Nüfus cüzdanı ve Askeri kimlik fotokopisi,
 Pasaport fotokopisi,
İle birlikte J.Gn.K.lığı Ruhsat İşlem Şube Müdürlüğüne mürâcaat eder.

(2) J.Gn.K.lığı Ruhsat İşlem Şube müdürlüğünden silâh ithal ve menşeî belgesi alarak silâhın yurda sokulduğu gümrük müdürlüğüne müracaat eder.

(1) Gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra gümrük vezne alındı makbuzu ve silâhla birlikte ruhsat işlemleri şube müdürlüğüne gelerek kayıt ve tescili yapılır.

(2) J.Gn.K.lığınca Silah İthal ve Mermi Menşeî Belgesinin Kuvvet Komutanlığına gönderilmesi ve envanter kayıtlarına geçilmesini müteakip işlem tamamlanır.

c. Armağan silâh ruhsat işlemleri ;

(1) Armağan belgesi yabancı devletler tarafından verilmiş ise aslı ve Türkçe tercümesi Türkiye’de bulunan elçiliklere veya konsolosluklara onaylattırılır.

(2) Nüfus cüzdan örneği, iki adet fotoğraf ve bir dilekçe ile J.Gn.K.lığı ruhsat İşlem Şube Müdürlüğüne mürâcaat eder.

(3) J.Gn.K.lığı Ruhsat Şube müdürlüğünce tanzim edilen ve Bakanlığa onaylattırılan armağan silâh ve mermi menşeî belgesinin alınmasıyla kayıt ve tescil işlemleri tamlanarak ruhsatı çıkartılır.